Založ si blog

Apokalyptické zatváranie obchodov

Zákon o zatvorení obchodov počas sviatkov bol schválený. Slovenskí dôchodcovia trpko zaplakali, pretože naša ctená vláda schválila zákon o tom, aby počas štátnych sviatkov boli všetky obchody zatvorené.

 

Je pol siedmej ráno a slovenský dôchodca už stepuje pred Kauflandom a čaká na siedmu hodinu, kedy sa otvoria jeho dvere. Keďže večer zaspal už o ôsmej hodine, je doružovučka vyspinkaný a pripravený tlačiť sa s ostatnými spoludôchodcami dovnútra a biť sa o najväčší kus karfiolu, ktorý je práve v akcii. Bežne pracujúci alebo študujúci človek, by sa chcel o takomto čase otáčať na druhú stranu v posteli, ale povinnosti mu to nedovolia. Hoci aj medzi pracujúcimi sa nájdu držgroši, ktorí prídu aj trikrát za deň do obchodu. Objavia sa aj takí, ktorí stepujú a nadávajú, že sa ponáhľajú alebo sa objavia zákazníci, ktorí sú drzí ako opice.

 

Ľudia si ale neuvedomujú, že voľný deň sa dá tráviť aj inak ako nakupovaním, až kým im to nakupovanie nezakáže štát. Veď to ich nezmyselné nakupovanie z nudy už bolo potrebné okresať. Keď to funguje aj v iných krajinách môže to fungovať aj tu. Aspoň tých pár dní v roku budú mať predavačky a predavači z obchodov pokoj. Nebudú počúvať o tom, že tam bola iná cena, že ste im vydali o euro menej, alebo ich hrozne ironické poznámky na veci, za ktoré vy nemôžete.

 

Ako to však vyzerá reálne v praxi? Smiešne. V deň štátneho sviatku, kedy sú obchody zavreté ľudia utekajú na čerpacie stanice. A prečo? Lebo si myslia, že tam kúpia všetko. Omyl je ale pravdou. Ich inteligencia vedie ich ústa, k bizarným otázkam. Naozaj sú takí hlúpi aby prišli pýtať na čerpaciu stanicu vanilkový cukor? Pýtať si dózu kávy alebo liter mlieka je ešte celkom pochopiteľné, aj keď tiež veľmi hlúpe. Ale pýtať si vanilkový cukor je absurdné.

 

Radšej preto neskúšajte pýtať na čerpačke vanilkový cukor, lebo sa vám dostane odpovede od kamionistu, čo stojí v rade za vami s voňajúcim vanilkovým stromčekom do auta.

Peniaze vládnu svetu

09.05.2018

Peniaze hýbu svetom. Sú všade okolo nás a sú nevyhnutnosťou v našom živote. Ľudia na prežitie v spoločnosti potrebujú peniaze. Chodia do práce aby sa mohli potom najesť, obliecť, či ísť niekam na výlet. Toto platidlo nás veľmi ovplyvňujeme, hoci si to často ani neuvedomujeme. Vplyv a vidina peňazí, vecí, ktoré si za ne môžeme kúpiť nás ľudí často doháňa [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2648x
Priemerná čítanosť článkov: 1324x

Autor blogu

Kategórie

Archív